top of page
11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

Šta je HACCP?

HACCP je sistem bezbjednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primjena podrazumijeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbjednosti hrane.

PRINCIP RADA PO HACCP SISTEMU
/Hazard Analysis Critical Control Points/

Kod sprovođenja poslova sanitarne i ekološke zaštite, Sanacija 3D d.o.o. primjenjuje principe rada po HACCP sistemu.

Primjena HACCP /Hazard Analysis Critical Control Points/ sistema ili „analiza opasnosti na ključnim kontrolnim tačkama” u sprovođenju DDD radova u mnogim zemljama Evrope ima za cilj unapređenje zaštite i smanjenje mogućnosti neželjenih efekata preparata na zdravlje ljudi.

HACCP: 
 
  • Uspostavlja, ocjenjuje i kontroliše opasnosti koje bi mogle da utiču na bezbjednost hrane;

  • Sistem upravlja kvalitetom i bezbjednosti hrane zasnovan na prevenciji,

  • Svaki zaposeni je informisan o tome šta, kako, kada i zašto da se uradi u cilju prevencije rizika od hrane ali i svoje lične odgovornosti kako bi krajnji korisnik konzumirao zdravu i sigurnu hranu.

Uspostavljena higijenska praksa je od suštinskog značaja za praćenje stanja tokom čitavog lanca proizvodnje hrane, od primarne proizvodnje do finalnog proizvoda. Njenom primjenom se sprečava kontaminacija i obezbjeđuje adekvatno okruženje za rukovanje hranom.

Preserved Food

Kome je HACCP namenjen?

Microscope

7 HACCP principa

Canned Veggies

Prednosti HACCP sistema

Sanacija 3D d.o.o. Sarajevo

Nadežde Petrović 18 DO, 71 000,

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 33 842 563


+387 33 842 568


info@sanacija3d.ba

ID Broj: 4923659756

PDV broj: 259875462

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page