top of page
Escalator Handrail Sanitization

DEVIPERACIJA

Deviperacija je uništavanje ili repelencija gmizavaca (guštera, zmija) upotrebom hemijskih metoda

Kako bi se smanjila pojava zmija u naseljima potrebno je stvoriti uslove koji što manje odgovaraju njihovom načinu života. Potrebno je smanjiti broj mjesta na kojima se zmije mogu sakriti, a takođe je preporuka da se nakon tretmana deviperacije izvrši i dodatna deratizacija kako bi se sa tretiranog područja uklonio i plijen (miševi, pacovi, glodari) koji bi zmije mogao ponovo privući na tretirano područje.

 

Tretman deviperacije se obavlja upotrebom repelenata, čiji se princip rada zasniva na vrlo osjetljivim njušnim receptorima zmija, koje nakon aplikacije izbegavaju tretirana područja.


Kako dejstvo repelenata, vremenom slabi, potrebno je, nakon određenog vremena, ponovo aplicirati sredstvo, kako bi se osigurali najbolji rezultati i zmije držale dalje od tretiranog područja.

 

“Sanacija 3D” d.o.o. za tretmane deviperacije, koristi specijalizovana sredstva za odbijanje zmija, repelente, koji svojim specifičnim mirisom odbijaju zmije, a potpuno su ekološki prihvatljive i neškodljive za ljudsko zdravlje i okolinu.

Sanacija 3D d.o.o. Sarajevo

Nadežde Petrović 18 DO, 71 000,

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 33 842 563


+387 33 842 568


info@sanacija3d.ba

ID Broj: 4923659756

PDV broj: 259875462

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page